Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες από το ολοήμερο

Το ολόημερο τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου, με υπεύθυνη την κ.Αναστασία Καρβελά, ετοίμασε όμορφες κατασκευές και υπέροχα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα για να γίνουν αυτές οι γιορτές, ακόμα πιο γλυκιές και όμορφες!


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;



Περίληψη της ταινίας…
«O βοηθός του Αϊ-Βασίλη»

   Σε ένα ορφανοτροφείο στην Αυστραλία μεγαλώνουν πολλά παιδιά. Ανάμεσά τους, ο Νίκολας, ένα αγοράκι με πολύ καλή καρδιά, ο φίλος του ο Φίλιξ και ακόμη ένα παιδί συνονόματο του Νίκολας, που όμως θέλει να δείχνει πάντα κακός.
Στο μεταξύ στο Βόρειο Πόλο ο Αη—Βασίλης ετοιμάζει τα δώρα για την παραμονή των Χριστουγέννων. Όμως έχουν περάσει 178 χρόνια και πρέπει πια να διαλέξει ένα παιδί από τη γη που θα τον κάνει βοηθό του και καινούριο Αη—Βασίλη. Το μοναδικό αγόρι που πληρεί τις προϋποθέσεις είναι ο Νίκολας. Έτσι ξεκινάει το ταξίδι του για το Βόρειο Πόλο.
Εκεί θα συναντήσει αρκετές δυσκολίες και θα υπάρξουν και απρόοπτα.
Θα καταφέρουν τελικά να μοιράσουν όλα τα δώρα στα παιδιά;
Θα ξεπεράσουν τις διάφορες δυσκολίες που εμφανίζονται;




Κριτική της ταινίας...
  «Ο βοηθός του Αϊ-Βασίλη»
                         
   Η Χριστουγεννιάτικη ταινία που είδαμε μας άρεσε πολύ. Είχε πολύ όμορφες σκηνές με ζωηρά χρώματα.
  Μας άρεσε πολύ όταν ο Αη—Βασίλης πήγε να πάρει από το ορφανοτροφείο τον Νίκολας, για να τον κάνει βοηθό του. Γελάσαμε με τις πρόβες που έκανε το αγοράκι, ενθουσιαστήκαμε όταν είδαμε το εργαστήριο με τα παιχνίδια. Συγκινηθήκαμε όταν ο Νίκολας έδωσε το μεγάλο δώρο– έκπληξη στο φίλο του τον Φίλιξ.
Δεν μας άρεσε όταν πήγαν τον Αη—Βασίλη φυλακή και όταν έπιασαν τα γένια του φωτιά. Στενοχωρηθήκαμε όταν ο άλλος Νίκολας πήρε την σφαίρα του Αη—Βασίλη και συρρίκνωσε τα παιδιά και τη δασκάλα στο ορφανοτροφείο. Θυμώσαμε όταν τους έκλεψε με πονηριά τα δώρα.
Είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσει πολύ.

 Η ταινία θα προβληθεί αύριο το πρωί, στις 10:00, αμέσως μετά τον εκκλησιασμό.                                        

 Οι μαθητές της Γ΄ τάξης

 

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου μας

Το Νηπιαγωγείου Αντιπάρου παρουσίασε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του με τα θεατρικά:
Η Χριστουγεννιάτικη Μελωδία
Κάθε Αστέρι Μια Ευχή



 

 Η γιορτή έκλεισε με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια "τα κάλαντα των Χριστουγέννων", " Τρίγωνα κάλαντα" και το τράγουδι "Πάει ο Παλιός ο Χρόνος".


Επιμέλεια γιορτής
Άννα Διαμαντάκου
Βένια Γιαμοπούλου
Φραντζέσκα Πραπαβέση

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα στολιδάκια



Φέτος, φτιάξαμε τα δικά μας στολιδάκια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο...
Χρειαστήκαμε:
  • ξυλάκια χειροτεχνίας
  • λεπτές κορδέλες
  • κόλλα
  • ματάκια χειροτεχνίας
  • τέμπερα χρώματος καφέ
  • πινέλο
  • σύρμα πίπας σε καφέ απόχρωση
  • κόκκινο χαρτί τσόχας






Οι μαθητές-τριες Β΄ τάξης

Μάθαμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια!


Το Ελληνικό Παιδικό Μουσεί μας τίμησε με την παρουσία του για ακόμη μια χρονιά, μαθαίνοντάς μας να κυκλοφορούμε με ασφάλεια!






Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αντιπάρου για τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες που συμπληρώνουν και στηρίζουν ουσιαστικά το έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και φυσικά το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, που κάθε φορά ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας.

Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στο Δημαρχείο του χωριού



Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια της διδακτικής ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας ''Εμένα με νοιάζει'', έγραψαν μία επιστολή προς το Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Λεβεντάκη Ιωάννη όπου του εξέθεσαν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας. 
Στην επιστολή αυτή περιγράφεται το πρόβλημα που δημιουργείται από την τοποθέτηση κάδου σκουπιδιών στην είσοδο του προαύλιου χώρου. Το πρόβλημα επιτείνεται γιατί τα αδέσποτα ζώα βγάζουν τα σκουπίδια από τον κάδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ  η συλλογή των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα γίνεται τις πρωινές ώρες. Όλα αυτά δημιουργούν μια εικόνα μόλυνσης στην είσοδο του σχολείου κατά την προσέλευση των μαθητών. Οι μαθητές πρότειναν στην επιστολή τους να μεταφερθεί ο κάδος σε άλλο σημείο του πεζόδρομου όπου δεν υπάρχει άλλος σε κοντινή απόσταση.
 Η επίδοση της επιστολής έγινε λοιπόν σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου. 
H επιστολή μας έλεγε τα εξής:


Ο Δήμαρχος Αντιπάρου κύριος Λεβεντάκης  δέχθηκε με πολλή προθυμία και χαρά τους μαθητές της Δ΄τάξης, άκουσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους και έπειτα τους παρουσίασε τις λύσεις που ετοιμάζεται με διάφορα μέτρα ο Δήμος να υλοποιήσει. Τα μέτρα ήταν πρωτότυπα και εντυπωσίασαν τους μαθητές όπως η εφαρμογή της ανακύκλωσης και η τοποθέτηση υπόγειων κάδων για τη ρίψη των σκουπιδιών. Το μέτρο αυτό έχει υλοποιηθεί με επιτυχία σε άλλες δύο περιοχές της Ελλάδας και στην Αντίπαρο προβλέπεται η τοποθέτηση 10 τέτοιων υπόγειων κάδων μέσα στον οικισμό. Οι μαθητές ρώτησαν να μάθουν πότε θα υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα και ο κ. Λεβεντάκης τους απάντησε ότι το έργο βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και δημοπράτησης. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον κ. Λεβεντάκη για το χρόνο του και περιμένουν με αγωνία την υλοποίηση αυτής της ιδέας  και την εφαρμογή της ανακύκλωσης συμβάλλοντας σε αυτή ως μικροί ενεργοί πολίτες που είναι.









Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Γεύση από... Χριστούγεννα!!!!


ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ, για ακόμη μια χρονιά μάγεψε μικρούς και μεγάλους! 



Η Αγέλαστη Πολιτεία χαμογέλασε πλατιά για όλους μας, την περασμένη Παρασκευή και μας έδειξε ότι η πραγματική ευτυχία δε βρίσκεται στα υλικά αγαθά αλλά πηγάζει από τις καρδιές μας κι εκεί πρέπει να την αναζητούμε...


Όλα τα φώτα της αίθουσας Καλουδά έσβησαν, οι λάμπες “black light” άναψαν και το κοινό κρατήθηκε προσηλωμένο σε μία ατμόσφαιρα μαγείας και ονείρου που πλημμύρισε το χώρο. Οι θεατές παρακολούθησαν ένα ευφυέστατο παιχνίδι μεταξύ ορατού και αόρατου, μέσα από το οποίο αυτά που φαντάζουν αδύνατα γίνονται δυνατά και η ψευδαίσθηση μαγνητίζει το βλέμμα. 
Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια και να ευχαριστήσουμε πρώτους από όλους τους αγαπημένους μας μαθητές και μαθήτριες, για την άψογη παρουσία τους πάνω στη σκηνή και που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε μία μορφή παράστασης που δε θεωρείται εύκολη για την ηλικία τους. Το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που σηκώθηκε όρθιο από ενθουσιασμό, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την προσπάθειά τους.


H ερμηνεία των μικρών μας μαθητών ήταν επίσης εκπληκτική, στο χιουμοριστικό μας σκετσάκι, "Η βαρυστομαχιά του Αϊ- Βασίλη".



H γιορτή μας έκλεισε με ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, από τους μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης, τους οποίους και χορογράφησε η δασκάλα της Ε΄ τάξης, κ. Αθανασία Χριστοπούλου




Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις:
-Αναστασία Καρβελά, τη δασκάλα του ολοήμερου τμήματος, που ως αφηγήτρια του παραμυθιού, πρόσθεσε με τη γλυκιά φωνή της ακόμα περισσότερη μαγεία στην παράσταση,

-Σωτηρία Καπέλιου, γυμνάστρια του σχολείου μας, για την πολύτιμη βοήθεια της στον ήχο,

- Όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση: γονείς, μαθητές, φίλους, συναδέλφους που ήρθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, σεβάστηκαν την προσπάθειά μας και τις παρακλήσεις μας για τη μη λήψη φωτογραφιών με φλας και έδειξαν με το χειροκρότημα και τα καλά τους λόγια ότι εκτίμησαν τη δουλειά μας.

Οι δασκάλες της Β΄ και της Α΄ τάξης
Έλενα Νούλα και Ευαγγελία Βαγενά

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΜΕΡΑ

Οι μαθητές του Ολοήμερου Σχολείου διοργάνωσαν μια μικρή γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
Μίλησαν για το νόημα αυτής της ημέρας. Έμαθαν τα δικαιώματά τους: Το δικαίωμα να ζουν χωρίς διακρίσεις, να αναπτύσσουν τις ικανότητες τους. Την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης. Το δικαίωμα στην επιβίωση σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην υγεία. Το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο.
Παρακολούθησαν με power point τη δύσκολη ζωή παιδιών από άλλα μέρη του κόσμου. Με το παραμύθι “Πέτρα, Ψαλίδι, Χαρτί” συνάντησαν την Ασάλι, που το όνομά της σημαίνει Ελπίδα, τον ευγενικό Λατίφ, που γεννήθηκε κάτω από τις πορτοκαλιές, τον Σατιγιάζ, που από τα χέρια του περνούν εκατοντάδες μπάλες, αλλά ο ίδιος δεν ξέρει να παίζει και τα άλλα παιδιά, που μέσα από το παιχνίδι τους μιλάνε για τις Ελπίδες και τους Φόβους τους και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Εικόνες από το παραμύθι...

Μέσα από τα ποιήματα και τα τραγούδια τους, ζήτησαν ένα κόσμο γεμάτο από αγάπη και χαρά.
Πόλεμος να μην ξαναγίνει και να’ χουμε πάντα ειρήνη!!
Μην κλείνεις την ειρήνη στο ντουλάπι,
απ’ το σεντούκι βγάλε την αγάπη,
με ένα  χαμόγελο γλυκό στα δυο της χείλη.
·        Να υπάρχουν γιατροί, φάρμακα, νοσοκομεία, να υπάρχουν δουλειές για να μην δουλεύουν σκληρά μερικά μικρά παιδιά.

·        Αναρωτήθηκαν γιατί κάθε μέρα ν’ακούμε πως χύνεται αίμα στους δρόμους, όσους κι αν βάλουμε νόμους.
Παιδιά σκελετωμένα το χέρι να σου απλώνουν,
αέρας, γη, νερά μολυσμένα,
τόσες εικόνες που ποτέ δεν τελειώνουν.
·        Με τη  βία, το κέρδος, το άγχος, τα ναρκωτικά, γίνεται εφιάλτης το όνειρο των παιδιών.  Υπάρχει τόσος πόνος που δεν μπορεί να γιατρέψει ο χρόνος αν την ψυχή δεν ανοίξει ο ουρανός.
Είναι αρκετή μια παλάμη παιδική
να αγγίξεις για να δεις
πως είναι όμορφη η ζωή!
·        Γι’ αυτό τα παιδιά είναι εδώ, φως και σημάδι, στη νυχτιά και το σκοτάδι.
Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε
ένα κόσμο από αγάπη και ελπίδα,
με χρώματα ουράνια
θα βάψουμε τη ζωή μας
να αλλάξει σελίδα!



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ:
Ø Τον κ. Σπύρο Μποζιονέλο για τη βοήθειά του στην παρουσίαση του παραμυθιού.
Ø Την κ. Σωτηρία Καπέλιου για το υπέροχο χορευτικό των μαθητριών της Γ΄ και Στ ΄τάξης.
Ø Την κ. Αρσενία  Πατέλη για τις γλυκιές εκπλήξεις που ετοίμασε για τους μαθητές μας.
Η υπεύθυνη της γιορτής κ. Αναστασία Καρβελά
                                      Οι μαθήτριες
          Γ΄τάξης                                                   Στ΄τάξης
Καλαργύρου Φραγκώ-Ελένη                    Βασιλοπούλου  Ελένη
Καπούτσου Μαρία                                    Καλαργύρου Μαρία
Παλαιολόγου Ποθητή                              Καπούτσου Νικολία
Πατέλη Βικτωρία                                                Οικονόμου  Μαρία
Ραγκούση Κατερίνα                        Τριανταφύλλου Σάρα - Φλώρα
                                

                                                   


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το Παιδικό Μουσείο και πάλι κοντά μας!!!



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αντιπάρου προσκαλεί, για 2η συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείου στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουμε αυτή τη φορά θα είναι:

Δικαίωμά μου να κυκλοφορώ με ασφάλεια

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο μας περιμένει όλους στην αίθουσα Καλουδά...

Σάββατο 15-12-2012 από τις 12:00 - 19:00 μ. μ. 

Κυριακή 16-12-2012 από τις 10:00 - 13:00 μ. μ. 


Ελάτε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να μάθουμε να... κυκλοφορούμε με ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!


Χριστουγεννιάτικο παζάρι




Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικο παζάρι, πριν και μετά τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σχολείου μας, με χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τους μαθητές των Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεων.
Επίσης οι μαμάδες θα αναλάβουν να φτιάξουν πεντανόστιμες σπιτικές λιχουδιές, που θα διαθέσουν προς πώληση στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας.
Τα έσοδα από το παζάρι θα διατεθούν για την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη όλων των τάξεων του σχολείου μας, την Άνοιξη, στην Αθήνα.


Σας περιμένουμε όλους!!!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του σχολείου μας

Το Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου, σας προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας, παρουσιάζοντας:

«βαρυστομαχιά του Αϊ-Βασίλη» - χριστουγεννιάτικο σκετς και
«Η Αγέλαστη Πολιτεία» – Μια παράσταση σε Μαύρο Θέατρο. 
Ελάτε να μοιραστείτε μαζί μας τη μαγεία του Μαύρου Θεάτρου, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και 
ώρα 18.30 μ.μ. στην Αίθουσα «Βασιλείου και Πηγής Καλουδά» του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου.
Τη γιορτή  θα παρουσιάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων του σχολείου μας.
Συμμετέχουν οι μαθητές-τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης με ένα χριστουγεννιάτικο μουσικό χορευτικό.

Το πρόγραμμα της γιορτής μας:
Λίγα Λόγια για το Μαύρο Θέατρο:
Το μαύρο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε ως θεατρική άποψη στις αυτοκρατορικές αυλές της Ασίας. Η πρώτη του δομή αποτελούνταν από το "μαύρο δωμάτιο" ή "μαύρο κουτί" το οποίο εμφάνιζε μία μικρή σκηνή επενδυμένη με μαύρο ύφασμα, η οποία φιλοξενούσε μέσα της, ηθοποιούς - μαριονετίστες, ντυμένους στα μαύρα. Η μαύρη ενδυμασία, τους επέτρεπε να κινούν διάφορα αντικείμενα κάτω από φωτισμό κεριών, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι αιωρούνται. Η τεχνική αυτή εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και το '61 ο Jiri Srnec τελειόφοιτος της Ακαδημίας Θεάτρου της Πράγας άρχισε να πειραματίζεται με την ιωδίζουσα λάμπα φθορισμού (black light) και τη συμπεριφορά της στη θεατρική σκηνή. Έτσι αναβίωσε η εξέλιξη του μαύρου θεάτρου.
Η μαγεία έρχεται να συμπληρώσει και να τελειοποιήσει αυτό το επί σκηνής θαύμα, καθώς οι θεατές δεν μπορούν να αντιληφθούν και να εξηγήσουν την κίνηση διαφόρων αντικειμένων που χειρίζονται οι ηθοποιοί - χορευτές. Στο μάτι του θεατή γίνεται αντιληπτό μόνο ως ένα τυχαίο παιχνίδι εναλλαγής του ορατού με το αόρατο, (μια και βλέπουν ανθρώπους και αντικείμενα να αιωρούνται στις τρεις διαστάσεις, αυτόνομα).

Επιμέλεια παράστασης, διασκευή του παραμυθιού και προσαρμογή του στο μαύρο θέατρο, σκηνικά, κοστούμια, μουσική επιμέλεια, χορογραφίες: Ελένη Νούλα και Ευαγγελία Βαγενά.
Αφήγηση: Αναστασία Καρβελά.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Για να είναι η παράσταση επιτυχής, είναι αναγκαία και η δική σας συνεργασία.
Παρακαλούμε θερμά :
  1. να είστε συνεπείς στην προσέλευσή σας,
  2. να έχετε τα κινητά σας τηλέφωνα απενεργοποιημένα κατά τη διάρκεια της παράστασης,
  3. και να δείξετε σεβασμό στην προσπάθεια των παιδιών, κάνοντας ησυχία.
  4. Επειδή το απόλυτο σκοτάδι είναι το βασικότερο στοιχείο που κάνει το μαύρο θέατρο τόσο ξεχωριστό, απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών με φλας, καθώς το δυνατό φως των φλας καταστρέφει τη μαγεία του μαύρου θεάτρου. Στο τέλος της παράστασης, θα ανοίξουν τα φώτα και θα έχετε το χρόνο για να φωτογραφίσετε τα παιδιά σας πάνω στη σκηνή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ελένη Νούλα, Ευαγγελία Βαγενά

Ο Εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο νησί μας

Το δημοτικό σχολείο Αντιπάρου, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αντίπαρο την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, προς τιμήν του πολιούχου του νησιού και προστάτη των ναυτικών, Αγίου Νικολάου.
Το Δημοτικό Σχολείο παρευρέθηκε στη λειτουργία και ακολούθησε τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες άφησαν να πλεύσουν στην ακτή, στο χώρο του λιμανιού, πολύχρωμα χάρτινα καραβάκι, που είχαν φτιάξει στο σχολείο την προηγούμενη μέρα  τους. 

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

3 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια ημέρα Aτόμων με αναπηρία



     Η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γ.Σ. του ΟΗΕ υιοθέτησε το πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.
    Η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και στις δυνατότητες αυτών των ατόμων.
    Οι εποχές που οι κοινωνίες απέρριπταν τα άτομα με αναπηρίες, έχουν βέβαια παρέλθει. Η εποχή μας βέβαια δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο ιδεαλισμό. Οι περισσότεροι από εμάς μπροστά στα καθημερινά προβλήματα, είναι εύκολο να χάσουμε την ευαισθησία μας για τις κοινωνικές ομάδες που θέλουν στήριξη.
    Το σχολείο μας σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και με αφορμή αυτή την ημέρα, ξεκινάει τη συγκέντρωση καπακιών από πλαστικά μπουκάλια(κυρίως νερού), με σκοπό την προσφορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.
    Σας καλούμε όλους να φέρετε τα καπάκια σας στο σχολείο, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός (6000 καπάκια) το συντομότερο δυνατόν. Έτσι με μηδαμινό κόστος για τον καθένα μας, θα προσφέρουμε ένα πολύτιμο δώρο σε κάποιο συνάνθρωπό μας.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάρο


Την περασμένη Τετάρτη, το σχολείο μας επισκέφτηκε το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης άγριων ζώων,  Αλκυόνη. Η Αλκυόνη είναι ένας σύλλογος που δρα εθελοντικά και στεγάζεται στην περιοχή των Καμαρών Πάρου. Οι μαθητές είχανε την ευκαιρία να μάθουν για τις δραστηριότητες του συλλόγου και να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του ταΐσματος ενός άγριου πουλιού, της απελευθέρωσης μιας γερακίνας και τριών περιστεριών που είχαν δεχθεί τη φροντίδα των εθελοντών και γιατρών του Συλλόγου.

Λίγα λόγια για το σύλλογο:

Ίδρυση
Η ΑΛΚΥΟΝΗ ιδρύθηκε το 1995 στην Πάρο ως μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Περίθαλψης & Προστασίας Αγρίων Ζώων, με σκοπό:
·     1. Την Περίθαλψη και Επανένταξη στη φύση όλων των Αγρίων Ζώων, τα οποία τραυματισμένα, εξασθενημένα ή άρρωστα καταλήγουν στο νοσηλευτήριό της.
·   2. Την Προστασία της Πανίδας μέσω της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της Ευαισθητοποίησης και της Συνεργασίας των πολιτών και της Προστασίας των βιοτόπων μέσα από συγκέντρωση στοιχείων και μελετών και μέσα από ενημερωτικές, κρατικές και όπου χρειαστεί νομικές διαδικασίες.

Λειτουργία
Η λειτουργία της ΑΛΚΥΟΝΗΣ στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά εργασίας.
Όλοι όσοι εργάζονται στο Σύλλογο είναι εθελοντές είτε ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της Πάρου ή της Αθήνας, είτε ανήκουν στους λειτουργούς των σταθμών Α’ Βοηθειών σε όλη την Ελλάδα, είτε ανήκουν στους απανταχού επιστημονικούς μας συνεργάτες.

Στο πετρόχτιστο κτίριο 220 τετ. μέτρων. Στεγάζονται:
·         Το χειρουργείο
·         Το ακτινολογικό εργαστήριο
·         2 αίθουσες Α’ βοηθειών
·         Η αίθουσα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
·         Το γραφείο
·         Οι κοιτώνες των εθελοντών
·         Η κουζίνα των εθελοντών
·         Η τουαλέτα των εθελοντών και των επισκεπτών
·         Το παρασκευαστήριο των τροφών των ζώων
·         Η αποθήκη
Δυτικά του ιατρείου ξεκινά το μονοπάτι που οδηγεί τους επισκέπτες, στο χτισμένο παρατηρητήριο με θέα στα ανάπηρα υδρόβια πουλιά.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί στους φίλους επισκέπτες, πως το σημείο του παρατηρητηρίου είναι το μόνο από το οποίο μπορούν να δουν κάποια από τα πουλιά που φιλοξενούνται στην ΑΛΚΥΟΝΗ. Αυτό συμβαίνει διότι τα άγρια πουλιά στην αιχμαλωσία, πάσχουν από άγχος, το οποίο μεγιστοποιεί η όποια ανθρώπινη παρουσία, καθώς και η ανθρώπινη φωνή.
τους σταθμούς Α' βοηθειών

Προσωπικό της Αλκυόνης
Το προσωπικό της ΑΛΚΥΟΝΗΣ αποτελείται από τους εθελοντές της ΑΛΚΥΟΝΗΣ που απασχολούνται στην Πάρο, τους εθελοντές που απασχολούνται στους σταθμούς Α’ Βοηθειών και από τους επιστημονικούς συνεργάτες.
Οι εθελοντές της ΑΛΚΥΟΝΗΣ που απασχολούνται στην Πάρο είναι τέσσερα έως τριάντα άτομα που προσφέρουν καθημερινή οκτάωρη εθελοντική εργασία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές της Αλκυόνης που μας ξενάγησαν και μας ενημέρωσαν για τη ζωή και την προστασία των άγριων πουλιών, καθώς δεσμευτήκαμε και με την υπόσχεση να γίνουμε κι εμείς εθελοντές σε αυτό το δύσκολο και συνάμα ελπιδοφόρο έργο ανθρωπιάς.


Η εκδρομή μας συνεχίστηκε με την παρακολούθηση μιας εξαιρετικής χριστουγεννιάτικης παιδικής ταινίας "Οποπομόζ" , ιταλικής παραγωγής 2002.


Λίγα λόγια για την ταινία...

Τρία διαβολάκια, εκμεταλλευόμενα τη ζήλια του μικρού Ρόκο για τη γέννηση του αδελφού του, τον κάνουν υποχείριο στα σχέδιά τους να ματαιώσουν τα Χριστούγεννα. Από τη σημερινή Νάπολη τον μεταφέρουν στην αρχαία Γαλιλαία και του αναθέτουν να εμποδίσει τον Ιωσήφ και τη Μαρία να φτάσουν στη φάτνη.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...