Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;



Περίληψη της ταινίας…
Στα ίχνη του Άγιου Βασίλη
   Η ζωή στο Νότιο Πόλο κυλάει κανονικά. Η βασίλισσα πιγκουίνος γεννάει το διάδοχο του θρόνου. Όμως, αντί για ένα αρσενικό πιγκουινάκι έρχονται στον κόσμο δύο θηλυκοί πιγκουίνοι. Δύο αντίθετοι χαρακτήρες που δεν συμπαθιούνται μεταξύ τους. Ο καιρός περνάει, τα κορίτσια μεγαλώνουν όπως και το μίσος τους. Παραμονές όμως Χριστουγέννων, ένα κουδουνάκι από τον ουρανό θα τους βάλει σε περιπέτειες.  Ξεκινούν μαζί για να αναζητήσουν τον Αϊ Βασίλη, στο Βόρειο Πόλο. Μια αναζήτηση που θα τους βάλει σε μπελάδες και κίνδυνους, να χαθούν, να χάσουν τη ζωή τους αλλά και το θρόνο. Για να δούμε όμως, θα τα καταφέρουν…
 

 
Κριτική της ταινίας…
Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον παιδικό έργο που μας μεταφέρει στον κρύο Βόρειο Πόλο και στην αναζήτηση του Άγιου Βασίλη. Μας κάνει να πιστεύουμε πως ακόμη γίνονται θαύματα, φτάνει να έχουμε υπομονή και επιμονή. Μας άρεσε το ιπτάμενο καράβι, το τεράστιο παλάτι του Αϊ Βασίλη και οι πολύ συμπαθητικοί πιγκουίνοι. Σας το προτείνουμε!
  
                                                                                    Οι μαθητές της Α΄τάξης
Σας περιμένουμε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στις 14:45 μ.μ. στην αίθουσα Καλουδά.


 



Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Επέτειος της Εθνικής Αντίστασης στην Αντίπαρο


Με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, την περασμένη Κυριακή, το Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου μαζί με το Γυμνάσιο και την Α΄τάξη του Λυκείου, μαζευτήκαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Αντιπάρου, με σκοπό να τιμήσουμε τους νεκρούς της περιοχής κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η εκδήλωση έληξε με την ομιλία του κ. Δημάρχου αλλά και του κ. Μανώλη Πατέλη, κάτοικο της Αντιπάρου, έναν από τους ανθρώπους εκείνων των δύσκολων εποχών.
Ο κ. Μανώλης μας περιέγραψε με το δικό του μοναδικό τρόπο τα γεγονότα όπως τα έζησε σαν παιδί. Μας μίλησε ακόμη για τους τοπικούς ήρωες του νησιού και τη συμβολή τους στον Αγώνα αλλά και πώς συνέβησαν μερικά από τα περιστατικά εκείνης της δύσκολης εποχής.
Από τη συζήτηση που προέκυψε, εμείς οι νεότερης γενιάς, συνδέσαμε τα ονόματα μας και τη σχέση με τους ήρωες εκείνης της περιόδου (Γραμματικάκης, Νικοτσάρας κ.ά.) και πολλοί από εμάς τους μαθητές ανακαλύψαμε σχέσεις και συγγένειες με τις τοπικές ιστορικές προσωπικότητες.
Επίσης, ο κ. Μανώλης μας διηγήθηκε συγκεκριμένα περιστατικά. Μας μίλησε για μια βραδιά με πολλή φουρτούνα που μερικοί αποφάσισαν να ταξιδέψουν μέσα στο σκοτάδι, για να ξεφύγουν από τους Ιταλούς, περνώντας στην Κρήτη και καταλήγοντας στην Αλεξάνδρεια. Ακούσαμε για ένα περιστατικό που συνέβη στο σπίτι του Τζαβέλα, ενός από τους κατοίκους του νησιού, όπου οι Ιταλοί και οι κάτοικοι της Αντιπάρου ήρθαν σε σύγκρουση. Μάθαμε επίσης ότι οι ντόπιοι την περίοδο του πολέμου έκρυβαν τα όπλα τους μέσα σε στέρνες, οι Ιταλοί τα ανακάλυψαν και πήραν εκδίκηση καίγοντας όλα τα σπίτια της περιοχής του Αϊ-Γιώργη.
Είναι τιμή μας που είχαμε τη δυνατότητα να ακούσουμε έναν άνθρωπο που έζησε τα γεγονότα από τόσο κοντά, τον ευχαριστούμε και τιμούμε όλους τους ήρωες του Αγώνα που έβαλαν το λιθαράκι τους, για να χαιρόμαστε σήμερα το πολύτιμο αγαθό της Ελευθερίας.



Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;


Αυτή την Παρασκευή 23/11/12
η Κινηματογραφική Λέσχη του
Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου

στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος
«Πάμε σινεμά στην Αντίπαρο;»

θα προβάλει την ταινία:

«Η ζωή και οι περιπέτειες του Αϊ Βασίλη»
 Ώρα προβολής 14: 45 μ.μ.

Περίληψη της ταινίας...
Η ζωή και οι περιπέτειες του Αϊ Βασίλη»
    Η ταινία ξεκινάει μέσα σε ένα μαγικό δάσος που ζουν πολλά ζώα και μερικά σπάνια μαγικά πλάσματα πολύ διαφορετικά από τους ανθρώπους.
    Μερικά είναι αθάνατα και γνωρίζουν όλα τα άλλα πλάσματα της γης... Μια μέρα ένα μωρό βρέθηκε στο μαγικό αυτό δάσος του Μπάρζι. Αυτό το αγόρι θα μεγαλώσει και θα βρεθεί σε περιπέτειες που θα αλλάξουν τη ζωή των μικρών παιδιών.
    Ελάτε όλοι να δούμε αυτή την υπέροχη ταινία που μπορεί να αλλάξει και τη δική σας ζωή.
Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Frank Baum μια καλύτερη εκδοχή του Αϊ Βασίλη


Κριτική της ταινίας…
«Η ζωή και οι περιπέτειες του Αϊ Βασίλη»
     Η ταινία μας άρεσε πολύ γιατί μέσα από αυτή μάθαμε ότι σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα όπως παιχνίδια, κούκλες, αυτοκινητάκια... αλλά σπουδαιότερα δώρα είναι η αγάπη, η ευτυχία και η ελπίδα που μπορούν να μας χαρίσουν και να χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
    Αυτή η μαγική ιστορία αποκαλύπτει όλα τα μυστικά των Χριστουγέννων! Γιατί οι τάρανδοι σέρνουν το έλκηθρο? Πώς ο Αϊ Βασίλης προλαβαίνει να φτιάξει και να μοιράσει όλα τα παιχνίδια στην ώρα τους;
     Ελάτε  αυτή την Παρασκευή στις 2:45 να τα ανακαλύψετε μαζί μας.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Εδώ Πολυτεχνείο

Την Παρασκευή το πρωί, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου, παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων Καλουδά, μια μικρή γιορτή για να τιμήσουν όλους τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, με απαγγελία ποιημάτων, προβολή βίντεο, τραγούδια και παρουσίαση του χρονικού του Πολυτεχνείου.




























Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Παρακαλώ, μιλήστε μου αγγλικά!!!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' τάξης, με τη βοήθεια της δασκάλας των Αγγλικών, κ. Ιακωβίνας Ζουμή, περιγράφουν μια συνηθισμένη μέρα της ζωής τους στα αγγλικά και ζωγραφίζουν τις δραστηριότητές τους. Απολαύστε λοιπόν, το ταξίδι στην καθημερινότητά τους...


 

Εξώφυλλο εργασίας                                              Άντζελα

 

Γιάννα                                                         Θοδωρής

 

Μαρία Καπούτσου                                     Μαρία Ραγκούση


 

Μόνικα                                                       Χρήστος



Χριστίνα                                                       οπισθόφυλλο εργασίας


Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Κυρία, είμαι κι εγώ ένας σούπερ ήρωας; (κόμικς)


Η τρίτη ενότητα του βιβλίου της Γλώσσας Β΄ Δημοτικού, μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε τον κόσμο των κόμικς δικό μας. Έτσι λοιπόν, γνωρίσαμε αυτό το ιδιαίτερο είδος κειμένων και έκφρασης και μάθαμε να μετατρέπουμε μια μικρή ιστορία σε διαλόγους ηρώων. Βρήκαμε και φέραμε στο σχολείο κόμικς που είχαμε στο σπίτι, διαβάσαμε αποσπάσματα, παρατηρώντας, αρχικά, πως είναι δομημένο.
Τελικά μια εικόνα είναι κάτι "... παραπάνω από χίλιες λέξεις".


Ασχοληθήκαμε με το Γουίνι, το αγαπημένο μας αρκουδάκι, που εκτός από την τηλεόραση, διαβάσαμε τις περιπέτειες του σε κόμικς. Αρχικά διαβάσαμε τους διαλόγους και καταλάβαμε τη δομή και τη χρονική σειρά που τοποθετούνται οι εικόνες. Στη συνέχεια αφηγηθήκαμε την ιστορία ως τρίτα πρόσωπα. Κι έπειτα πιάσαμε δουλειά.
Με μια μικρή επεξεργασία στον υπολογιστή σβήσαμε τους διαλόγους στα μπαλονάκια και γράψαμε εμείς τους δικούς μας διαλόγους. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι κάναμε κάθε φορά μια διαφορετική ιστορία, με τις ίδιες εικόνες, αλλάζοντας απλά τα λόγια στα "μπαλονάκια".

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ρυζόχαρτο, ξεπατικώσαμε τις εικόνες μιας σελίδας, τις ζωγραφίσαμε με τα δικά μας χρώματα, τις μπερδέψαμε και προσπαθήσαμε να τις βάλουμε με σωστή χρονική σειρά.






Και επειδή δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους υπέρ ήρωες των κόμικς, αποφασίσαμε να πρωταγωνιστήσουμε σε ένα δικό μας. Στην αρχή... η σύλληψη της ιδέας, έπειτα το θέμα της μικρής μας περιπέτειας, μια διάσωση ας πούμε... Αυτό δεν κάνουν άλλωστε και όλοι οι σούπερ ήρωες;
Με τη βοήθεια της φωτογραφικής μηχανής και λίγη επεξεργασία των φωτογραφιών, γίναμε οι ήρωες της ιστορίας μας. Γράψαμε το δικό μας σενάριο, το μετατρέψαμε σε διαλόγους και ιδού τα αποτελέσματα!




Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...