Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Αλυκή Πάρου

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή της Αλυκής Πάρου. Συγκεκριμένα, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Κυκλαδίτικης Λαογραφίας του Μπενέτου Σκιαδά, στο κτήμα "Σκορπιός", καθώς και τον Αερολιμένα Πάρου.

Στο μουσείο Κυκλαδίτικης Λαογραφίας θαυμάσαμε τις μινιατούρες πλοίων και σημαντικών κτιρίων που έχει φιλοτεχνήσει με μεράκι ο Μπενέτος Σκιαδάς. Σε όλα τα καλλιτεχνήματα αποτυπώνεται η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, η παράδοση, η ιστορία, ο τρόπος ζωής των Κυκλαδιτών. Είδαμε μινιατούρες καραβιών, εκκλησιών, παραδοσιακών κατοικιών, εργαστηρίων, αλλά και μερικών από τα σημαντικότερα κτίσματα και μνημεία των Κυκλάδων: την Παναγία Τήνου, τη Παναγία Χοζοβιώτισσα της Αμοργού, τους ανεμόμυλους της Μυκόνου, τον πύργο του κάστρου της Αντιπάρου, το σπήλαιο της Αντιπάρου, τους λέοντες της Δήλου, την καλντέρα της Σαντορίνης, τους πύργους της Σίφνου και πολλά άλλα.


Στο αεροδρόμιο της Πάρου, αφού μας υποδέχτηκαν, μας μίλησαν αρχικά γενικά για το αεροδρόμιο, τις πτήσεις που εξυπηρετεί, τα δρομολόγια που υπάρχουν καθημερινά. Μάθαμε πώς μπορεί κανείς να κατοχυρώσει ένα αεροπορικό εισιτήριο, πώς πρέπει να ετοιμάσει τις αποσκευές του και τη χειραποσκευή του και τι πρέπει να κάνει την ώρα του check-in.


Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στο χώρο όπου γίνεται ο έλεγχος και είδαμε πώς το μηχάνημα ανιχνεύει τα μεταλλικά αντικείμενα που δεν επιτρέπεται να έχουμε πάνω μας.


Μεταβήκαμε στο χώρο αναμονής και στον εξωτερικό χώρο, όπου μας μίλησαν για τον τρόπο με τον οποίο οι επιβάτες επιβιβάζονται και αποβιβάζονται από τα αεροπλάνα, αλλά και πώς οι αποσκευές οδηγούνται στο αεροδρόμιο. Μας έδειξαν το χώρο όπου βρίσκεται το αεροπλάνο-ασθενοφόρο της Πάρου και το χώρο όπου βρίσκεται το πυροσβεστικό όχημα του αεροδρομίου.


Έπειτα, το πυροσβεστικό όχημα άναψε τη σειρήνα του και πλησίασε προς το μέρος μας, όπως θα έκανε σε περίπτωση κινδύνου. Επίσης, εκσφεντόνισε νερό με δύναμη και μας εντυπωσίασε.


Μας εξήγησαν τι υπάρχει σε ένα πυροσβεστικό όχημα και σε τι εξυπηρετεί.


Ανεβήκαμε στον πύργο ελέγχου και είδαμε πώς οι άνθρωποι του αεροδρομίου επικοινωνούν με τους πιλότους και τους δίνουν χρήσιμες οδηγίες.


Τέλος σταθήκαμε έξω και παρακολουθήσαμε την προσγείωση του αεροπλάνου, την αποβίβαση των επιβατών και τέλος την επιβίβαση των νέων επιβατών και την απογείωση του αεροπλάνου με προορισμό την Αθήνα.




Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους που μας υποδέχτηκαν τόσο στο μουσείο του Μπενέτου Σκιαδά, όσο και στο αεροδρόμιο, για τη ζεστή φιλοξενία τους και για τα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπαν και που μας έδειξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...