Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μπορούμε να σώσουμε... τις παραλίες μας!



Για τέταρτη χρονιά φέτος η WWF σημαίνει την Ώρα της Γης.
Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20:30 θα σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα. Ως τώρα τα σχολεία στη χώρα μας έδωσαν ένα δυναμικό παρόν στη συμβολική αυτή κίνηση. Με εκδηλώσεις και δρώμενα που στήθηκαν με κέφι και φαντασία. Φέτος η χρονιά είναι δύσκολη από πολλές απόψεις. Έτσι λοιπόν, η WWF θέλει να δώσει έναν ειδικό χαρακτήραστην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης για το 2012.
Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα ως συμβολική κίνηση όχι μόνο για την κλιματική αλλαγή, αλλά για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.
Το περιβάλλον είναι αξία. Στο σύστημα αξιών που πρέπει να διασώσουμε, θα πρέπει να κατέχει σημαντική θέση. Για αυτό μέχρι τις 31 Μαρτίου μας πρότεινε να δούμε, με τους μαθητές μας, το περιβάλλον ως το «τελευταίο μας οχυρό». Η ελληνική φύση, με τις αμέτρητες εναλλαγές της, μας δίνει ανάσα και στήριγμα. Δεν είναι μόνο τα ζώα και τα φυτά ­­− είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα, ο τουρισμός μας.
Τι κάναμε λοιπόν φέτος...
Ζητήσαμε από τους μαθητές της Β΄ τάξης να σκεφτούν ποιο χαρακτηριστικό της φύσης του τόπου τους αξίζει να προστατευθεί ως ιδιαίτερα σημαντικό για την ομάδα, για την τάξη ή για το σχολείο. Τι λοιπόν «Μπορούμε να σώσουμε….».
Τα παιδιά της Β' τάξης αποφάσισαν πώς το χαρακτηριστικό αυτό είναι οι μοναδικές παραλίες της Αντιπάρου. Πήραν λοιπόν τους μαρκαδόρους τους και ζωγράφισαν αυτό που θα ήθελαν "να σώσουν". Μας έδειξαν πως οι όμορφες παραλίες του νησιού μπορούν να σωθούν αν φροντίσουμε να τις διατηρούμε καθαρές.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα έργα των παιδιών, τα οποία στείλαμε και στη WWF.
Η WWF ευελπιστεί να δημιουργηθεί ένα μωσαϊκό με εικόνες και μηνύματα αισιοδοξίας και να βοηθήσουμε τους μαθητές να«δουν» το περιβάλλον ως ανάγκη και όχι ως πολυτέλεια.
Αντριάν Βισκόλι
Φραντζέσκα Καλαργύρου
Μαρία Καπούτσου
Αλεξάνδρα Ματέι
Ποθητή Παλαιολόγου
Βικτωρία Πατέλη
Κατερίνα Ραγκούση
Λευτέρης Σκιαδάς
Αντμίρα Τσερίκου
Ανδρέας Φαρούπος
Περισσότερες πληροφορίες για τη WWF, την "Ώρα της γης" και τη δράση "Μπορούμε να σώσουμε...":
Στην ιστοσελίδα της WWF: http://www.wwf.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...